Novosti | 14.05.2021. | AluTech

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom današnjeg boravka u Šibensko-kninskoj županiji, posjetila je i gradilište budućeg Centra za razvoj marikulture u uvali Sv Petra u Mandalini. U sklopu centra izgradit će se suvremeni objekt za prihvat, pranje, čišćenje, sortiranje, pakiranje, skladištenje te otpremu školjkaša na tržište. Centar će svoje usluge pružati svim zainteresiranim korisnicima, najvećim dijelom uzgajivačima školjaka u Šibensko-kninskoj županiji.

Ministrica Vučković je ovom prilikom istaknula  važnost financiranja ovakvih projekata od strane ministarstva, kojima je cilj unaprijediti i osnažiti razvoj marikulture, te time pridonijeti održivom razvoju ove gospodarske grane kao i općem razvoju gospodarstva Šibensko-kninske županije

U ulozi domaćina ministrici danas su se našli  župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk kao i ravnatelj Razvojno inovacijskog centra AluTech Zoran Belak, kao nositelja projekta.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje Centra za razvoj marikulture je preko 4.5 milijuna kuna, a u  100% iznosu financiran je iz europskih sredstava i sredstva proračuna Republike Hrvatske.